Top Kids – ფაუნალენდი – ძილგუდა

0
2440

ძილგუდა ძუძუმწოვარი ცხოველია მღრღნელების რიგისა. მისი სხეულის სიგრძეა 15-20 სმ. მასა 150-180 გ აღწევს. ზურგის მხარე ბოლისფერ-ნაცრისფერი ან ყავისფერ-ნაცრისფერია და ვერცხლისებრი ელფერი დაკრავს, მუცელი მოთეთრო-მოყვითალოა. აქვს მომრგვალო, უფუნჯებო ყურები. გავრცელებულია ევროპაში, მცირე აზიაში, კავკასიაში. მეხეური ცხოველია. ბინადრობს ფუღუროებში, ზამთრობით ეძლევა ძილქუშს. საქართველოში გვხვდება ძილგუდას 2 ქვესახეობა: ჩვეულებრივი ძილგუდა და კავკასიური ძილგუდა.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here