ლუდის სეზონი ზაფხულის დადგომისთანავე იწყება და გვიან შემოდგომამდე გრძელდება. ქარვისფერი, ქაფიანი და არომატული სითხე დიდსა და პატარას ერთნაირად უყვარს. თუმცა ყოველთვის კამათია იმაზე, თუ როგორია ნამდვილი ლუდის გემო. ამისათვის საჭიროა ერთხელ მაინც დააგემოვნოთ “შავი ლომი”, ცოცხალი, ნატურალური, პასტერილიზაციის გარეშე, რომლესაც კომპანია GBC ერთი წელია ქართულ ბაზარზე გვთავაზობს. კომპანიამ 2016 წლის თებერვალში პირველად საქართველოში დაიწყო კრაფტ ლუდის მოხარშვა, რომელიც წარდგენილი იყო ჩამოსახმელის სახით პრემიუმ კლასის ობიექტებში. ერთი წლის შემდეგ პირველად საქართველოში კომპანია GBC მომხმარებელს სთვაზობს მაღალი ხარისხის კრაფტ ლუდს, “შავ ლომს” იპას ახლა უკვე შუშის ბოთლში.